Älskar ”Född 2010”

Jag är sedan någon månad så himla besatt av SVT-serien ”Född 2010”. Jag följer den lågintensivt. Ser ett avsnitt här och där och sedan lägger jag osunt mycket tid på att tänka på den. Ja, herregud vad jag älskar den här underbara mamman Annika i Ekedalen vars dotter fick barn när hon var 17 år. Hon är en sådan svensk liten hjältinna som handlar, fejar, styr upp sina barn och tar hand om sitt barnbarn. Allt med ett ödmjukt och varmt sinne. Hon är kanske Sveriges finaste människa. Jag önskar henne sådan enorm lycka i livet och funderar på det varje sömnlös natt.

Jag är också djupt fascinerad av mamma Maria som lever i Lund med sin bångstyriga, härliga partner Edit. Denna Maria är så lugn och trygg så hon har blivit min nya idol. Jag vill också hantera min partners knäppisgrejer med samma empati som hon gör. (Det gör jag aldrig). (Någonsin). Tänk om jag kunde ta in en tiondel av hennes trygghet och självklarhet. Vilken partner och mamma jag skulle bli!

En gång frågade min kille mig om jag hade ställt upp i det programmet om jag hade fått frågan. Förutom det självklara att mitt barn föddes 2014, så kände jag verkligen nej. Då hade ändå min kille (som verkligen inte hade velat vara med) försökt sälja in att det vore fint att få den dokumentationen av sitt barns uppväxt. Men nej. Det är en sak att prata om något jobbmässigt. Det är däremot en enorm eloge till de som orkar ställa upp i sitt kaosiga hem i den fula vardagen.

Jag har verkligen inte nerverna för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *