Jakten på kungafamiljen – Bakom kulisserna på Aftonbladet

Den här arbetsdagen drog igång vid sex i morse. Jag tog en taxi till Drottningholms slott och mötte upp två Aftonbladetfotografer där. Konkurrenten var också välbemannade och där stod vi och tryckte med gigantiska teleobjektiv, block, pennor, iPhones och organiserad spaning på alla utfarter som existerade.

Vid strax efter klockan 08 svängde Madeleines silvergrå BMW in på slottet och då skärptes genast nerverna. Klockan 08.40 rullade bilen ut från Drottningholm mot Stockholm och slottet och i baksätet satt en osminkad, lite trött men oerhört glad kronprinsessa. När de väntade på att svänga ut på Ekerövägen knäppte Aftonbladetfotograferna bilder och jag vinkade. Victoria vinkade och log innan de rullade vidare. Sekunden efter ringde jag redaktionen och rapporterade medan fotografen med bästa bilden skickade in bilderna.

Några ögonblick senare såg det ut så här på vår sajt:

Bild 1.png

Sedan fick vi fortsätta vår väntan. En av fotograferna kastade sig i bilen för att hinna in i fotograffållan vid Slottet innan den stängde (oj, vad jag hade medlidande med alla fotografer och reportrar som satt fast i fållorna hela dagen utan möjlighet att ta en kisspaus. Jag hade typ få ta på mig en Tena Lady om jag hade stått där).

Äntligen öppnade Pressbyrån på Drottningholm och jag och fotograf-Carro började hinka kaffe, kakor och mackor. Strax efter 11 såg vi aktivitet uppe vid Drottningholm och 11.34 rullade en kortege bestående av fyra polismotorcyklar, tre polisbilar och tre säpobilar fram. I limousinvolvon satt resten av kungafamiljen. Silvia vinkade som bara Silvia kan medan Madeleine körde filmstjärnesolglasögon och surfade på sin iPhone.

Nu var det bara Daniel Westling kvar. Ingen visste exakt var han hade sovit men det mesta pekade på Drottningholm. Så vi väntade. Och väntade. Vid halv ett såg vi Daniels mörka Audi rulla in på slottet.

Klockan 13.15 kom en polismotorcykel och bakom den Daniels bil. Vi kastade oss fram men hans bil hade heltonade rutor till skillnad från resten av kungafamiljen så det var svårt att få bilder. Däremot såg jag hur han vinkade och började skratta. Sedan vinkade han igen. Då undrade jag vad han tänkte. Typ: ”om ett par timmar är jag bara helt vanligt Prins av Sverige”.

Efter Daniel Westling packade vi ihop och körde till stan. Sedan jobbade vi ute i vimlet till klockan halv åtta. Då drog vi till vår tillfälliga redaktion på Skeppsbron och skickade texter och bilder. Halv nio gick jag därifrån. Nu är jag hemma och fullständigt urlakad. Men oavsett vad var det ju en sjukt galen och rolig grej att göra.

Förra lördagen körde jag Guns N’ Roses-paparazzi på Sweden Rock och i dag kungajakt. Man kan ju inte klaga på att jobbet är monotont i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *