Bilderna från min överraskningsheldag

Födelsedagspresentsdagen började som sagt tidigt. Vi åkte buss till Södra station (hade fått finurliga ledtrådslappar redan igår kväll som så att säga gav detaljer om varje etapp på utflykten). Vi tog pendeltåg till Västerhaninge och därifrån en buss till båtplatsen. Vid elvatiden hoppade vi på båten mot Utö.

På Utö hyrde vi oväxlade cyklar och började trampa på en liten väg längs vattnet omringade av vackra skärgårdsöar.

Efter några kilometer kom vi fram till ridklubben där jag skulle få prova på westernridning. Jag har ju ridit hela min uppväxt och var faktiskt ganska bra en gång i tiden men det var ju då på klassisk ridning. Western hade jag aldrig tidigare testat.

Filur blev min försökshäst och först provade jag på lite kommandon och lärde känna honom i paddocken.

Hittade slutligen en hjälm som passade någorlunda. Vad hände med alla trendiga jockeyhjälmar som vi körde på vår tid?

Äntligen uppe i westernsadeln och med de sedvanliga långa tyglarna som gav mycket huvudbry för en som är van att få ner hästen på tygeln.

Efter hästritten var det dags att cykla tillbaka till hamnen. Lite för mycket frisk luft däckade mig ett tag på båten. Älskar f.ö min dubbelhaka i avslappnat tillstånd.

Hem och duscha och pusta ut i drygt en timme och sedan bar det iväg på restaurang på söder. Vi åt oxfilétournedos med potatisbakelse, rödvinssås och fetaostkräm. Till det rödvin. Helt underbart!

En fantastisk dag som krävde mycket energi och tankeverksamhet för min kille. Åh, gud vad jag uppskattade det också! Behöver jag säga att vi är helt slut nu? Har begynnande blåmärken i baken. Men det är glada blåmärken. Jätteglada.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *