Min drömkille måste kunna laga mat

Jag har tänkt det där med att ”kunna” laga mat. Att laga något simpelt alternativt laga något mer avancerad med hjälp av recept borde ju alla kunna, annars är ursäkterna bara lathet eller otroligt extrem efterblivenhet. Sedan finns det de som har matlagning som ett intresse, de som ser konsten bakom att få kryddkombinationer att gifta sig med fonden och förstår hur man kokar sin egen buljong. Jag tillhör de sistnämnda. Och jag har alltid en likasinnad i tankarna när jag är på jakt efter en ny kille. Min kille är som tur är en mästerkock och lagar fantastiska middagar utan att jag behöver springa ut i köket och smuggla i kryddor eller fond likt en high school-tjej som ska spetsa bålet på skolbalen.

Annars är det ett vanligt problem – att ens kille ska laga något gott och har fantastiska råvaror framför sig och det enda han lyckas åstadkomma är en smaklös, torr middag som man sedan sitter och förbannar sig själv över att man inte lagade och slängde ut den oduglige karln ur köket direkt. Men, mitt jobb är inte att ha överseende med dåliga kockar. Folk borde ju helt enkelt lära sig att laga mat innan de flyttar hemifrån, jag menar hemkunskap och vettiga föräldrar borde ju lära även den dummaste snubben att steka en biff eller koka pasta.

Sedan finns det inte överhuvudtaget något mer osexigt än killar som inte kan laga god mat. Jag dejtade en kille för ganska längesedan under ungefär en sekund och han sa att han bara kunde laga det som jag brukar referera till som ”barnmat” – nämligen köttbullar, fiskpinnar och makaroner. Då lyser och blinkar en röd lampa med ett tillhörande ljud i mitt huvud och denna egenskap åker upp på vågskålen ”negativa egenskaper” i en rasande fart. Ni fattar vad jag menar  – ungefär som när en kille under första dejten utbrister att Stone Roses måste vara en av världens bästa band eller i en diskussion ifrågasätter könsmaktordningen. Då lyser lampan grön och ljudet är betydligt ljusare, ungefär som en harpa.

Min drömkille älskar att hacka, blanda och steka tillsammans med mig på fredagkvällarna med ett glas gott rödvin i handen. Inte för att han gör det istället för att spela dart (?) med killarna, eller drömmer om en hämtpizza i hemlighet, utan för att han älskar att laga god mat precis som jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *