Utveckling på hög nivå – till hårdrocksstjärna

Det är nu det händer och det går snabbt. Min syster Anna som har träffat Ossian säkert tre gånger den senaste veckan, såg ändå utveckling hos honom när hon kom på middag i kväll. Nu har han plötsligt skaffat sig en egen vilja som är superstark. Inget som inte passar honom, resulterar i gallskrik och irritationsgråt. Om jag lägger ner honom för att byta en blöja så storgråter han. Inte med tårar, men av ilska. Han totalvägrar att sitta. Det enda som fungerar är att stå och ”gå”. All annan aktivitet leder till utbrott. Jag är så FRUKTANSVÄRT trött på att stå bakom honom när han lutar sig mot vinylhyllorna nu. För bara några dagar sedan gick han fortfarande att sätta ner på golvet bland tusen leksaker, så pysslade han med sitt. Nu bara: nej. Häromdagen räknade jag ut att jag hade suttit bakom honom när han stod i över tre timmar. Lägg då till att underlaget under 45 minuter var regnvåt torv på en lekplats. Och där satt jag i nån minikjol och platåskor, som en idiot givetvis.

Man får ju vara glad att ungen har nån egen vilja och kraft att uttrycka den. Men fem dagar hemma själv och knata runt med en pygmé som går EXAKT som i denna ”Dirty dancing”-scen 2.53 minuter in i klippet (fast han är den som är full i ensemblen), så börjar man själv tappa fattningen.

[youtubeplay id=”l9BbUqHrWFI” size=”medium”]

Kan ju känna att jag är i stort behov av semester och mitt jobb är ju att vara med mitt barn. Alltså borde semestern vara utan mitt barn. Men nej. Min semester bygger tydligen på att flyga i timmar med en unge som vägrar sitta ett knä utan att gallskrika, som bara är nöjd om han får stå upp och som bara sover i tysta, mörka rum i en säng. Grattis, ni härliga Barcelonagäng som tar samma flight som oss <3

Som min syrra Anna säger: tur han är gullig.

Så fick han sin hämnd i dag. Jag lade Annas långa hår över hans huvud och stylade om honom till hårdrocksstjärna. Suddig bild på grund av missnöje, men han fastnade i alla fall. Den får jag skratta åt i kväll.

Skärmavbild 2015-07-12 kl. 00.39.44

Något kul måste han väl betala med när man står och håller honom hela dagarna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *