När det var nära att ta slut

Det var så nära att jag gjorde slut med barnets far i dag.

Han har nämligen någon slags grej kring att köra bilen tills tanken i princip är heltom. Det stör mig något enormt. Veckan innan Ossian föddes drog han ut på tankningen tills jag tappade det och åkte och tankade mitt i natten för femhundra kronor. Jag tänkte att, om han nu hade haft ett konsekvenstänk, så skulle han inte uppskatta att förlösa ett barn mitt på centralbron på grund av soppatorsk.

Precis innan midsommar så kör han slut på hela tanken. Han står parkerad vid vårt hus och där är det städgata under helgen då vi ska åka bort. Lyckligtvis kunde han tydligen ”rulla ner på Katarina Bangata utan bensin” och ställa sig där för att slippa böter. Men så är det städgata där i natt. Och han jobbade över. Och jag tappade besinningen för jag orkade inte vänta ut det som måste ske.

Därför gick jag ner i källaren, letade fram en bensindunk, gick till busshållplatsen och väntade 20 minuter (!!) i ösregn på en buss till Slussen. Därefter traskade jag in på OKQ8 i en lång svepande svart rock och ställde mig utan bil och började tanka min bensindunk, som någon förvirrad, överårig indie-människa som köper drivmedel utan fordon. Skrek inombords av ilska.

När jag sedan står i ösregnet igen, väntar på en ny buss och får gå på i rusningstrafik med en stinkande, tung dunk bensin och alla glor på mig, kliade det i fingrarna att ringa upp och bara snabbt göra slut på relationen.

Men nej, i stället får jag promenera med min dunk från busshållplatsen, leta efter bilen på Katarina Bangata och tanka den helt manuellt, som någon idiot.

Svimmade i princip av ilska.

Om den där bensintanken går under 50 kilometer någonsin igen så är det jag som ringer en flyttfirma och delar upp porslinet.

Min killes kommentar: ”Åh, herreguuuuud vad jag hade velat se dig göra allt detta” (Obs! Skrattandes).

Han gör mig galen.

Han gör mig galen.

UPPDATERING: Jag fick just veta att jag var den som glömde skruva på tanklocket efter kalabaliken så nu är det helt borta och vi börjar närma oss 1-1 i klantighet. Bra med en jämställd relation etc..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *