Skånefest

Det går ingen nöd på Bob Ossian Leonard Collin, om vi säger så. Nog för att han slängde in genombrottet för sin allra första tand vid fem månaders ålder när han är på besök hos sin mormor och morfar i Helsingborg, så får jag hoppas att något annat genombrott kommer på sikt som inbegriper mer än skrik av frustration och en hysteri att tugga på allt som finns (leksaker, sin mammas fingrar etc). (Här tänker jag ”Årets genombrott” i någon kategori på Brit Awards eller i värsta fall Grammisgalan i Sverige). *blir mamma som drivna reportrar skriver skräckreportage om i Filter som piskade på sin unge att spela gitarr nio timmar om dagen*

Nåja, tillbaka till Helsingborg. Efter en superfika med sin farmor och farfar som kom på besök från södra Skåne så var han genomlycklig som fick träffa så många han älskar på en gång (hans 94-åriga mormorsmor är också här och vill mest väcka honom så fort han sover för att få umgås med honom).

Framåt kvällen lagade jag och min mamma detta superba lilla mästerverk: lågtempererad renfilé rullad i färsk ”restaurangtimjan” (den hårda, korta som inte säljs på Ica), Ibiza-salt och peppar innan stekning, därefter på 125 grader i ugn till temperaturen når 55 grader. Sen vila 20 minuter. Till det: mandelpotatispuré toppad och gratinerad med västerbottensost, portvinssås med en hint av svart vinbär och en side bestående av ett eget hopkok av sju olika svampsorter (flera trevliga sopp-varianter, hela shitake och trattkantareller) som smörstekts med vitlök, supertunt strimlad bacon (går med pancetta) och färsk bladspenat. Lite fin olivolja på det och salt och peppar. Vi drack Amarone till det hela och ja, herregud, ge mig en anledning att bli vegetarian i stället för att uppfinna de här renarna som klantar runt på fjällen och lockar en mot gommen.

Skärmavbild 2015-02-25 kl. 23.24.50

Här är han himla gullig med sin mormor innan han fick nog av sina tandproblem.

Skärmavbild 2015-02-25 kl. 23.25.13

Och här vill han mest visa att han har fått en tand.

Skärmavbild 2015-02-25 kl. 23.25.43

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *