The Trip

Den här veckan har Ossian gjort sin allra första resa. Vi packade in honom, vagn och väskor på ett tåg mot Skåne så han fick besöka sina föräldrars ursprung.

Jag har aldrig varit förtjust i bökiga saker. Jag tar hellre taxi till Arlanda än håller på att kämpa med tunnelbanor och flygbussar. Jag har som vuxen också tvingats bli välplanerad så jag aldrig sitter hemma på kvällen utan frukost och tvingas gå ut och panikhandla mjölk klockan 22.30. Jag vill bara att allt ska flyta på så mitt liv är så friktionsfritt som möjligt eftersom allt annat ändå är ett ändlöst kämpande.

Men med barnvagn och bebis är det struligare. Mycket hissåkande på Centralen. Det är då man lär sig att det finns människor som lägger sina dagar på att just åka in till Centralen och åka hiss för att ”det är kul”. På riktigt alltså. Fick åka hiss med nån man som hade det som hobby.

Nåja, resan gick över förväntan och bebis skötte sig fint. Första stoppet var Svedala som min kille kommer i från. Det var riktigt härligt och Ossian fick umgås med sin farmor och farfar och sina kusiner. Sedan åkte vi till Helsingborg och Ossian fick äntligen uppleva Sundets pärla. En stor bonus var att mina föräldrar dessutom tog honom en hel natt och gav honom ersättning så jag fick sova (minus mjölkstockningsattacken vid halv sextiden på morgonen). Fantastiskt! Skärmavbild 2014-11-29 kl. 12.07.38 Jag och min kille passade också på att göra en minisemester till Helsingör för att äta lunch. Här sitter vi på Sundsbussen bland lite diverse alkoholintresserade förmiddagsmänniskor. De hade julpyntat och hade tilbud på drinkar. En Rom & cola kostade kun 36 danska. (Pratade bara låtsasdanska under hela ”resan” för det finns få saker som min kille stör sig på mer än när jag gör det). Skärmavbild 2014-11-29 kl. 12.08.05

Helsingör är gulligare än vad man tror så fort man lämnar Stengades kommers med billigt chilenskt vin. Skärmavbild 2014-11-29 kl. 12.08.14

Sedan gick vi till ett litet ställe och åt diverse smörrebröd. Här gjorde vi dock bort oss. Efter lunch skulle vi köra ett ärende men kom på det när vi hade tagit fem klunkar starköl var. Det slutade att min pappa fick skjutsa oss, som att vi var tonåringar igen.

Skärmavbild 2014-11-29 kl. 12.08.29Skärmavbild 2014-11-29 kl. 12.08.40

Här leker jag i hamnen med en färgglad fisk. Skärmavbild 2014-11-29 kl. 12.08.50

Sedan kom man hem till Sverige till den här gulliga lilla människan som man knappt hade sett på fyra dagar för snälla mor- och farföräldrar tog hand om honom så vi kunde göra andra saker som att gå långpromenader i Svedala och gå ut och ta en öl i Helsingborg. Han bara: ”Vilka är ni??” Skärmavbild 2014-11-29 kl. 12.09.07

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *