Körschema för att se Gone girl

En sak som jag är panikslagen inför är att man ska bli ett par som slutar göra saker ihop bara för att man har fått ett barn. Man ser ju hur enkelt det blir så. Pappan tar barnet och man själv går ut med sina vänner. Mamman tar barnet och pappan gör andra saker med sina vänner. Om man inte aktar sig så lär till slut allt bonusaktigt i livet, som weekendresor, sena restaurangkvällar och intressanta samtal, vara förbehållet vänskapskretsen och det enda liv man har tillsammans med sin partner är att sitta hemma och kolla på tv och betala räkningar ihop.

Det är ju då relationen dör för om man inte fyller på den med nya gemensamma upplevelser som är lite guldkantade så har man till slut inget i relationen som är mer än vardag.

(Sedan är det givetvis viktigt att man har det härligt även i den trista vardagen för det går ju inte att komma i från att vardagen kanske är 90 procent av ens liv).

Med detta sagt så står vi redan nu inför en krisartad situation. Vi läste båda Gillian Flynns ”Gone Girl” i somras och har sett fram emot filmen sedan dess. Den hade premiär den tredje oktober. Vårt mål är att se den tillsammans på bio. Vi har gjort vår research och inser att filmen är ungefär 2,5 timmar lång. Det gör att amningen sätter käppar i hjulet. Barnet kommer att bli hungrigt och jag måste ut ur biosalongen och pumpa i så fall. Nu funderar jag på om filmen går på dagen så någon kan köra runt barnet under hans lunchvila i en vagn, för då kanske han inte blir hungrig. Så får jag ha med mig någon mjölkuppsamlare i biosalongen?

Nej, jag fick helt enkelt inte ihop ekvationen förrän jag beklagade mig på Twitter och Hanna kom till undsättning och skickade över en länk med barnvagnsbio på Södermalm till just ”Gone Girl”.

Jag visste inte ens att detta fanns. Helt plötsligt kunde jag släppa de här kanske 40 timmarna jag har lagt på att försöka få ihop ett körschema inför ett biobesök.

Nu är frågan om The war on drugs har en barnvagnsspelning innan sin vanliga spelning den 25 oktober, för både jag och min kille skulle vilja gå dit.

Eller är det inte så det funkar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *