Ernst Kirchsteiger – mannen som ser in i framtiden

Ända sedan jag började jobba med nöjesjournalistik har jag varit väldigt förtjust i att intervjua Ernst Kirchsteiger. Han är nämligen något så ovanligt som en äkta person som säger djupa sanningar utan att vara pretentiös (jo, jag lovar!).

Jag minns i början av december förra året, när jag träffade honom för en intervju inför hans julprogram. Vi satt på produktionsbolaget i ett konferensrum och Ernst hade dukat upp egenbakade pepparkakor med mandel och körde sin vanliga stil ”se mysig ut i stickad tröja”.

Plötsligt byttes rollerna och han ställde frågor till mig:

”Har du barn?”, undrade han.

”Hahaha, nej, absolut inte”, svarade jag.

”Du kommer att få det snart”, fortsatte han och tog en kort paus.

”Jag ser nämligen en hall med en massa små barnskor framför mig. Huller om buller ligger dem”.

Jag minns att jag tänkte att han hade blivit galen och viftade bort Ernst plötsliga Saida-kunskaper. I stället ställde jag någon fråga om julpyssel.

Det obehagliga är ju att ingen har haft mer rätt än Ernst Kirchsteiger. Bara några få veckor senare blev jag oplanerat gravid.

Han kan med andra ord utöka sin karriär och extraknäcka i tv-program som ”Det okända” nu.

Ernst Kirchsteiger spår framtiden i jultider.  Foto: Emil Nordin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *