Hippie-förlossningen

Jag är till stor del en rimlig och praktisk person.

Förutom när det gäller en sak: stjärntecken.

Jag kan anpassa hela veckor efter horoskop och skulle till exempel dra mig för att börja dejta någon som inte stjärnorna och planeterna har godkänt.

Nu oroar jag mig ofattbart mycket över vilket stjärntecken det kommande barnet hamnar i.

Det lutar mycket åt jungfru och det är så konstigt att tänka att jag skulle få ett barn som är en ordningsam arbetsmyra som gärna håller sig lite i bakgrunden. Planeterna säger att det är bäddat för konflikter mellan mig och en jungfru, vilket får mig djupt oroad.

Men lite flyt kan han bli en våg. Det är ju ett betydligt festligare stjärntecken som gillar sus och dus.

Men jag känner samtidigt att jag nu tassar farligt nära gränsen där man till förlossningen börjar hyra in ett entourage: en astrolog som ställer ett exakt horoskop, en kille med små glasögon, flottigt hår och en massa kristaller i en påse, en ”häxa” som kan göra någon wicca-ritual och ett par gamla hippies som bara sitter på golvet och gnolar en hymn.

Och någonstans orkar jag inte vara en sådan person som glider in på BB i en rökelsedoftande stortaxi tillsammans med den där gruppen människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *