Om pojken blir en flicka

Vid ultraljudet vecka 18 fick vi veta att barnet till hundra procent var en pojke.

Nu har jag fått höra om folk som har fått exakt samma information, men när barnet väl föddes var det en flicka.

Jag ser redan hur jag springer runt på BB och skriker att någon har bytt bort mitt barn. Eller så smyger jag omkring i någon särk, helt psykopatisk, och byter ut den stackars flickan mot den pojke som verkar mest lik mig.

Fast när man tänker efter så orkar man ju inte bli en kvällstidningsnyhet tio år senare när man måste byta tillbaka sin unge mot en främling och bara: gillar du spagetti?

Är just nu glad att jag inte är en stadgad och hysterisk förstagångsmamma i USA (typ ”Desperate housewife of New Jersey”) som har lagt fem månader på att inreda ett pojkrum med snabba mönster och tuffa leksaker och hela världen rasar ihop om man måste klä en dotter i blått.

(Det är en klen tröst när man i själva verket inte ens har ett rum åt barnet, då vi lever i varsin lägenhet och framåt hösten i en alldeles för liten lägenhet i väntan på att vi köper något större).

Skärmavbild 2014-06-16 kl. 18.10.50

Välkommen till ditt barnrum, kommande barn. Här har du vitmålade trägolv och ett hörn du kan leva i. Har du tur, går det in en docksäng. (Stoppa ej fingrarna i eluttaget, tack).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *