Världens bästa självhjälpsbok

Jag var och jobbade i Värmland i hela helgen och i bilen på väg tillbaka till Stockholm satt jag och fotografen och pratade så mycket om livet så det kändes som man hade gått i tre år av kognitiv beteendeterapi.  Vi började med att sammanfatta jobbhelgen och hon satte fingret på de värmlänningar vi hade levt väldigt tätt inpå ett par dygn.

”Varje dag går man runt och tänker flera gånger att man måste försöka vara lite mer positiv. De här människorna verkar aldrig ha funderat över det. De är positiva i grunden. Inget är ett problem och om det uppstår något, så löser man det utan att hetsa upp sig”, sa fotografen.

Och exakt så var det.

Ska börja leva så också. Kanske skriver en självhjälpsbok som heter ”Värmlandsmodellen” och blir vansinnigt rik. Då är det i alla fall lättare att ha en positiv grundsyn.

Nä, nu ska jag betala en räkning på 39474930200000 kronor för att rökgångarna i kakelugnen är upprenoverade och klara.

Precis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *