Homeland är bäst av de alla

För övrigt är ”Homeland” det bästa nya tv-serien den här hösten. Jag hade ju inte hunnit se den när jag skrev detta.

Carrie (Claire Danes) spelar en CIA-anställd som vill lite för mycket. Hon får ett tips i Irak om att en amerikan är omvänd av al-Qaida. Samtidigt hittas en amerikansk krigsfånge – som försvann 2003 – helt mirakulöst i Irak. Hans familj som tror att han har varit död i åtta år ska nu välkomna honom hem och allt är subtilt ångestladdat. Frågan är om den före detta krigsfången är ovänd eller om Carrie inbillar sig allt.

Efter tre avsnitt känner jag att den innehåller allt jag tycker om med tv. 

Verklighetsflykt: plus5

Smärtfaktor: plus5

Lyckligtvis har SVT köpt in serien. När den ska visas är ännu inte klart, om jag förstår saken rätt.

Skärmavbild 2011-10-24 kl. 16.52.23.png

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *