Bylinebilden – journalistens värsta fiende

Varje gång man är ute på ett jobb ska man traditionsenligt ta en ”på plats-byline”. Detta för att försäkra läsarna om att man faktiskt var där. Det spelar ingen roll om det är modiga fotografer i krigets Nordafrika, modiga reportrar i tsunamidrabbade Japan eller mindre modiga (läs: jag) som åker till ”Allsång på Skansen” eller ”Idol”.

I går var det dags igen. Ihoptryckta framför Sollidens scen på Skansen brändes några bilder av i regnet. 

Jag hade på mig en kavaj (!) och kan kallas för ”bankkvinnan” eller ”Malin på ekonomin”. Bredvid mig har jag min kära reporterkollega Jessica. 

Detta kanske inte är den bästa bilden som har tagits på henne. Det är en studie av ”kvinna i regnponcho”. Vi kallar den: ”Lilla spöket Laban på nya äventyr”. Hennes huvud svävar liksom övernaturligt fritt i luften.

Tur att inte så många behövde se den åtminstone. Den gick bara i Sveriges största tidningen och så.

Skärmavbild 2011-07-13 kl. 01.18.13.png

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *