Hur man INTE imponerar på en läkare

Jag var på återbesök hos läkaren i dag efter min hysteriska bältros i december. För ett par veckor sedan åkte jag på en katastrofal förkylning dessutom, så den senaste tiden har jag mest varit sjuk och jobbat på att bli piggare. 

Läkaren: Det låter som du har en hög stressnivå, med tanke på att ditt immunförsvar säger i från.

Jag: Ja, det var väldigt mycket jobb fram till mitten av december. Ett par dagar senare slog ju bältrosen till. Men nu känns det bättre.

Läkaren: Du är journalist och det är ett stressigt yrke, vad var det som var så stressigt just då?

(Här lutar han sig fram, tar av sig glasögonen och tittar allvarligt på mig. Jag kan riktigt se framför mig hur hans tankar letar sig tillbaka till de stora nyhetshändelserna under december. Man ser hur det klickar till när han kommer på självmordsbombaren i julruschen och föreställer sig hetsiga kvällstidningsteam ute i fält som jagar Säpo).

Jag: Ja, det var ju ”Idol” då…

Läkaren: Eh…. okej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *