Svårigheten att välja rätt låt i The Beatles låtskatt

Jag ber på förhand om ursäkt för denna till synes aldrig sinande källa av ”Idol”-tjat men det är svårt att undvika då mitt i princip enda inkommande stimuli består av denna TV4-produktion just nu.

Nästa veckas tema är The Beatles. Det är nu agnarna ska sållas från vetet i min värld. De som väljer uttjatade publikfrierier som ”Imagine”, ”Hey Jude”, ”Let i be” eller ”Yesterday” går helt bort på grund av ointresse från min sida. De som skulle få för sig att välja The Beatles magplask ”Yellow Submarine”, ”Ob-La-Di, Ob-La-Da” eller någon av hitsen från de första två albumen (förutom eventuellt ”Help!”) kommer jag att rata rakt av. 

Jag menar, tänk att kunna gräva i hela The Beatles låtskatt och sedan drämma av ”Lucy in the sky with diamonds” – ja, sjukt bra låt, men sönderlyssnad. 

Nu har ju Daniel redan kört min absoluta favorit-The Beatles-låt ”Golden Slumbers” så nu kan väl ingen tyvärr få köra den. Då finns det en låt kvar som skulle funka som alternativ om jag får bestämma: ”I am the walrus”. Åh, min bästa favoritlåt! 

Den som kör den (utan att snegla för mycket på Oasis-covern – eller jo, vid närmare eftertanke får det göra det också) förtjänar att gå rakt vidare till Globen.

(Om man är sugen på ballader hade jag funderat på ”Across the universe”, ”A day in the life”. Annars eventuellt ”Eleanor Rigby”).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *