Så har man nästan skrivit en deckare

Har ni märkt att den tropiska värmen är borta? Den där ÖDESMÄTTADE stämningen som liksom låg över stan i flera veckor. Herregud, det var så varmt så jag nästan fick lust att skriva en deckare. Är det inte alltid så i deckare att det antingen är dallrande het innerstadsmiljö eller årets mest iskalla snöstorm på landsbygden?

Tropisk juli inne i Stockholm. Avfolkat, alla är ju bortresta på semester. McDonald’s-skräp som lojt fladdrar i den hårfönsvarma vinden. De kvarvarande människorna har saktat ner, går långsamt och är klädda i strandkläder. Dallrande varm asfalt. Lukten som alltid uppstår när värme möter stad: torr avloppslukt, svett blandat med oidentifierbar citron, grill på långt avstånd och så den där heta asfalten givetvis.

Bara ett bestialistiskt mord saknas. Gärna en kropp i flera delar varav exempelvis en arm återfinns vid någon badbrygga på Reimersholme. Sedan en polis. Lätt alkoholiserad, frånskild, hård men rättvis, arbetsnarkoman och med en speciell böjelse för en viss småkaka eller maträtt. Ensam naturligtvis.

Ni ser – synopsis är redan färdigt. Snart kommer deckaren i en butik nära dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *