Ett exempel på tafflig internkommunikation (eller helt enkelt en asrolig videosnutt)

Igår bad min kille mig att titta på ett klipp på youtube. Det visade sig vara en riktigt stämningsförhöjare. Vattenfall har nämligen tänkt lite internstrategiskt och några ”kreatörer” som egentligen hör hemma i after work-samkvämsgruppen försökte ”tänka lite nytt”. De utrustade sig med en videokamera, Bertil och Janne skrev en låt och Maggan ”som är rätt hyfsad på engelska” (”ni vet, hon var ju i Brighton efter nian”) satte en text. Sedan satte arbetsgruppen upp anslag i Vattenfalls fikarum som uppmuntrade kollegor att anmäla sig till en ”musikvideo”. Det gjorde de flesta. ”Man vill ju vara med i gänget”. Jörgen (föreningsfreaket på Vattenfall som både är facklig företrädare och medlem i ovan nämnda afterwork-samkvämsgrupp) tog på sig anvaret att få med sig styrelsen i ”musikvideon”. Det blev en succé. Birgitta som alltid ser så stel ut i dräkt och lågklackade Eccoskor anmälde sig genast som frivillig doatjej medan resten gnuggade händerna åt hur lätt styrelsen nu skulle framstå som ”kompis med dem på golvet”. Och här har ni resultatet:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *